0 - Yorum Yap

Ömer Duruk Andız Pekmezi 1900g

345,00 TL
Marka
Stok Kodu
OMR-1547869587444

AKSEKİ ÖMER DURUK EV YAPIMI ANDIZ PEKMEZİ  PLASTİK KUTU (Akseki-Kuyucak Mahallesinde üretilmiştir)

Andız Pekmezi

Kış aylarının gelmesiyle beraber televizyon programlarında da modern çağın dijital içeriklerinde de doktorlar tarafından tavsiye edilen; geleneksel bakıldığında da annelerin çocuklarına yemeleri için direttiği besin olan pekmez, gündemdeki yerini korumaktadır.

Faydalarının saya saya bitirilemeyeceği pekmezin, son zamanlarda öne çıkan bir çeşidi var: Andız pekmezi. Herhangi bir aktara gittiğinizde çok satılan ürünler arasında bulmanız mümkün. Bu kadar çok öne çıkmasının ve önerilmesinin elbette bir sebebi var. Andız pekmezi hakkında bilmeniz gereken her şeyin bir araya toplandığı yazıyı aşağıda bulabilirsiniz.

Andız Pekmezi Nedir? Neden Yapılıyor?

Andız, ardıç ağacı olarak da bilinen andız ağacının meyvesidir. Andız pekmezi yapımında bir çam türü olan iğne yapraklı andız ağacının kozalağından, dallarından ve meyvesinden yararlanılır. Üzüm ya da keçiboynuzu pekmezinin aksine, acımtırak bir tadı vardır.

Türkiye’de andız ağacı Akdeniz bölgesinde Toros Dağı eteklerinde yaygın olarak bulunur. Meyveleri ekim aylarında olgunlaşır. Andız kozalağı; probiyotik, antioksidan özelliğinde olması ve sabit yağlar içermesiyle dikkatleri üzerinde toplar. Ayrıca pek çok sağlık sıkıntısına doğal çözüm niteliğinde çare olabilir.

Geleneksel olarak andız pekmezi yapımında andız ağacının bulunduğu bölgedeki çiftçiler, topladıkları kozalaklardan ve meyvelerden, hiçbir katkı maddesi eklemeden pekmez yapıp satarlar. Andız pekmezi yaparken, ağacın meyveleri ve kozalakları toplanır, en az iki gün boyunca kuruması için bekletilir. Daha sonra ezerek ya da kırarak büyük kazanlarda kaynatılır, suyu süzülerek meyvelerden ayrılır. Ayrılan bu su, yoğunlaşıp kıvamı tutturuluncaya kadar saatlerce karıştırılarak kaynatılır. Soğuduğunda da kavanozlara bölünür.

Andız pekmezi astım, bronşit, soğuk algınlığına iyi gelir. Kuru öksürüğü hafifletir ve balgamın sökülmesini kolaylaştırır.

Nefes darlığına iyi gelir.

Saç dökülmesini önler, azalan yerlerdeki saçların daha gür çıkmasını sağlar.

Antioksidan özelliği sayesinde ödem ve şişlik sorunlarını ortadan kaldırır. Vücudu yağ asitlerinden ve toksinlerden arındırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.

Ağızda aft adıyla bilinen yaralar oluşabilir; pekmez her gün kullanıldığında bu yaraların iyileşmesine katkı sağlar.

Ciltte oluşan sedef, egzama gibi yaraları iyileştirmeye yardımcı olur. Bir türlü çözüm bulunamayan kronikleşmiş çıban sorunu ile uğraşıyorsanız, bir de andız pekmezi tüketmeyi denemelisiniz.

Böbrek taşının düşürülmesini sağlar ve yeni böbrek taşlarının oluşumunu engeller.

Romatizma ağrılarını azaltır ve bacakların rahatlamasını sağlar.

Alerji ve alerji sonucu beliren cilt hastalıklarının tedavi edilmesinde yararlıdır.

Pekmezin kan yapıcı özelliğinin yanı sıra andız pekmezi, kanı temizleyici görevi de görür. Bu şekilde kalp damar sağlığının korunması açısından oldukça faydalıdır.

İdrar yolu enfeksiyonlarının daha çabuk iyileşmesini, idrar yolu kanalının temizlenmesini sağlar. Bu sayede daha sağlıklı çalışan bir boşaltım sisteminiz olur.

Boşaltım sistemine olduğu kadar sindirim sistemine de katkısı olan andız pekmezi, sindirimi ve midenin işini kolaylaştırır.

Aynı zamanda bağırsak paraziti oluşmasını engelleyerek herhangi bir bağırsak hastalığı yaşama riskinizi en aza indirir.

Andız Pekmezi Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Andız pekmezinin faydaları kadar andız pekmezi kullanımı da sık merak edilenlerdendir. Öncelikle yukarıda sayılan etkileri görmeyi ve böyle bir sorununuzu gidermesini istiyorsanız her gün devamlı olarak tüketmelisiniz. Sürekliliği sağlayamazsanız etkilerini görmeniz uzun zaman alabilir.

Güne başlarken her sabah bir yemek kaşığı tüketebilirsiniz ya da yatmadan önce, isterseniz bir bardak suyun içine koyup seyrelterek içebilirsiniz.

Acı bir tadı olduğu için tahinle karıştırabilirsiniz ya da daha tatlı olması için bal ile karıştırabilirsiniz. Fakat bu acımsı tadın müptelaları olduğunu da bilmelisiniz. Hatta tüketilen bazı yörelerde, insanlar ekmek üzerine tereyağı ve andız pekmezi sürerek yemeye devam ederler. Değişik kullanım biçimlerini kendiniz de bulabilirsiniz.

Önemli olan nokta şu ki; mümkün olduğu kadar doğalını, ev yapımı olanını bulmalısınız; çünkü pekmezin zararları genellikle pişirirken yapılan hatalardan kaynaklanır. Evde de yüksek ısıya maruz bırakmamanız gerektiğini bilmelisiniz. Örneğin fırında yüksek ısıyla pişecek olan kekin içine koymamalısınız. Serin yerlerde muhafaza etmelisiniz. Marketlerden alacağınız pekmezin HMF oranına bakıp düşük olanını almalısınız.

Andız Pekmezinin Zararları ve Yan Etkileri Nelerdir?

Bu kadar derde deva olan andız pekmezi yan etkileri bakımından ne durumda bilmek isteyebilirsiniz. Etkili bir iyileştirici gücü olduğu için, böyle durumlarda akla ilk olarak bu soru gelir. Çünkü bir tarafı yaparken, yan etkileri nedeniyle başka bir tarafı yıkmasını kimse istemez.

Her pekmezde HMF oranı (gıdaların aşırı ısıl işleme maruz kalmasıyla açığa çıkan kimyasal bileşen) bulunur ve bu oran andız pekmezinde biraz daha fazladır. Andız pekmezi yapılırken saatlerce kaynar. Isıyla uzun süre doğrudan temas ettiği için, andız pekmezinde, genler üzerinde olumsuz etki yapabilecek HMF oranı yüksekliği mevcuttur. HMF oranı daha düşük olan pekmezi renginden ayırt edebilmek mümkündür. Aldığınız pekmezin rengi çok koyuysa, siyaha yakınsa bu pekmez tehlikeli olabilir. Daha açık renkli pekmezleri kullanmalısınız.

İçinde bulundurduğu şeker bileşenleri nedeniyle önerilenden fazla tüketimi, aşırı şeker tüketimine sebep olabilir. Aynı şekilde kilo almanıza da neden olabilir. Hazırlanırken çok fazla pişerse kansere dahi varacak etkileri olabilir, lütfen dikkat ediniz!

Andız Pekmezi Şeker Hastaları Kullanabilir mi?

Bir yemek kaşığı pekmez yaklaşık 30 gram şeker bileşeni içerir. Bu hiç de azımsanacak bir miktar değildir. Diğer yapıcı etkileri sebebiyle kullanmak isteyen özellikle ileri seviye şeker hastalarının, doktorlarına danışmadan tüketmemeleri gerekir.

Andız Pekmezi Bebeklere Verilir mi?

Bebeklerine ne yedirecekleri, nelerin faydalı nelerin zararlı olduğu konusunda anneler hep bir araştırma içindelerdir. Bebeklerin sağlığı anneleri için her şeyin üzerindedir. Özel bir durumu yoksa bebeklere 6 – 7 aylıktan itibaren pekmez verilmesinde bir sakınca yoktur. Pişirilme koşulları uygun doğal bir andız pekmezi, diğer üzüm ve keçiboynuzu pekmezleri gibi bebeğinize kan yapıcı ve enerji verici niteliğinde olacaktır.

Andız pekmezinin rahim uyarıcı özelliği olduğu için hamilelik sırasında kadınlar tarafından tüketilmemelidir. Andız pekmezi hakkında henüz anne adayları ve karındaki bebek hakkında yeterince araştırma yapılmadığı ve eksik bilgi olduğu için, kullanılmamasında fayda vardır. Aynı şekilde bebek emziren kadınlar da kullanmaktan kaçınmalıdır.

Bütün özellikleri, faydaları ve zararlı halleri göz önüne alındığında andız pekmezi; uygun pişirilme koşullarında doğal olarak yapılanı bulunduğunda bir şifa kaynağıdır. Yine de hatırlatmakta fayda var: Herhangi bir rahatsızlığınız varsa, lütfen kullanmadan önce bir doktora danışın.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.

 

1.      12.00’den sonra verilen siparişler ertesi gün kargoya verilmektedir.

2.      Cumartesi ve Pazar günleri verilen siparişler Pazartesi günü kargoya teslim edilmektedir.

3.      Resmi tatillerde verilen siparişler ilk iş günü kargoya ulaştırılmaktadır.

4.      Türkiye’nin her yerine YURTİÇİ Kargo ile gönderim yapılmaktadır.

5.      Siparişleriniz 1-4 iş günü içerisinde teslim edilmektedir.

6.      Dilerseniz 0 242 682 10 13-14 numaralı telefonumuzu arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ömer Duruk Andız Pekmezi 1900g OMR-1547869587444
Ömer Duruk Andız Pekmezi 1900g

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.